1pkt (200g) edamame-mungopapufettuccinea tai mustapapuspagettia
4 isoa lehteä lehtikaalia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
n.3/4 dl oliviiöljyä
2 rkl sitruunamehua
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
1 dl raastettua parmesaania
Lisäksi: keitettyjä vihreitä kasviksia tai palvattua karitsanpaistia
- Keitä pasta ohjeiden mukaan
- Irrota lehtikaalista kovat lehtiruodit. Revi lehdet ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää kuorittu valkosipuli, pinjansiemenet, öljy ja sitruunamehu. Surauta kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurila. Lisää trvittaessa enemmän öljyä.
- Yhdistä pasta ja kastike. Viimeistele parmesaanilla. Lisää halutessasi pastan joukkoon vihreitä kasviksia, kuten keitettyjä parsaa, broccolia tai herneenpalkoja. Jos haluat lihaisamman version, niin lisää pastaan kuutioitua, palvattua karitsanpaistia.