Bolognaisekastike
400 g jauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2–3 valkosipulin kynttä
1 prk Romana -pastakastiketta
2,5 dl vettä (huuhdo tällä kastikepurkista loput talteen)
suolaa, pippuria
1 prk valkokastiketta (Dolmio)
Lisäksi
1 pkt tuoreita lasagnelevyjä
150 g raastettua emmentaljuustoa
- Silppua sipuli, valkosipuli ja puolikuivatut tomaatit.
- Kuumenna oliiviöljyä paistokasarissa, murenna jauheliha pannulle ja lisää pienityt sipulit.
- Paista, kunnes jauheliha on irtonaista murua. Lisää tomaattikastike ja vesi.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta hiljaisella lämmöllä 10 minuuttia.
- Lisää 2/3 valkokastikepurkista jauhelihakastikkeen joukkoon. Säästä loppuosa lasagnen päällimmäisen kerroksen peittämiseen.
- Valitse suorakaiteen mallinen ja mieluusti tuoreiden lasagnelevyjen kokoinen 2,5 litran uunivuoka.
- Lado kerroksittain kastiketta, lasagnelevyjä ja juustoraastetta vuokaan, niin että ylimpään kerrokseen tulee pelkästään valkoista kastiketta ja juustoraastetta.
- Nosta vuoka 175-asteiseen uuniin 30 minuutiksi.