2 kg kuorittua lanttua
vettä
2-3 tl suolaa
½ dl sokeria
1 dl tummaa siirappia
½ tl jauhettua muskottipähkinää
2 kananmunaa
2 dl kermaa
pinnalle korppujauhoja
- Kuori ja paloittele lantut reilun kokoisiksi palasiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
- Kaada ylimääräinen vesi pois ja anna lanttujen hetken höyrystyä jotta lopppukin vesi haihtuu pois.
- Soseuta lantut käsin tai tehosekoitinta apuna käyttäen.
- Lisää soseen joukkoon tumma siirappi, muskottipähkinä, kananmuna ja kerma. Sekoita massa tasaiseksi ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
- Kaada massa voideltuun uunivuokaan ja tasoita pinta lopuksi lastalla. Ripottele pinnalle korppujauhoja tasaisesti ja tee ruokalusikalla aaltoileva kuvio pinnalle.
- Paista 150-asteisessa uunissa n. 2 tuntia.