Reseptit

Lämmin raakamakkara-perunasalaatti, rosmariinia ja nippusipulia

  • 4 hengelle
  • n. 30 min

Lämmin raakamakkara-perunasalaatti on perinteisen pyttipannun kesäinen deluxe-versio. Rouhean lihaisat raakamakkarat eivät kaipaa juuri muuta parikseen kuin tuoreita yrttejä ja sipulia.

400 g raakamakkaroita

600 g keitettyjä perunoita edellispäivältä (esim. Timo tai Siikli)

1 nippu sipulia

Oliiviöljyä

2 valkosipulin kynttä

2 oksaa rosmariinia

Lehtipersiljaa

Suolaa ja mustapippuria

  1. Leikkaa perunat puoliksi. Leikkaa sipulin päät irti ja puolita. Laita uuninkestävään vuokaan hieman oliiviöljyä pohjalle. Lämmitä miedolla lämmöllä levyllä.
  2. Lypsä raakamakkarat pieninä paloina kypsymään vuokaan.
  3. Lisää perunat ja sipulit leikkuupinta alaspäin. Kypsennä kunnes perunat alkavat saada väriä ja lisää rosmariinin oksat ja kokonaiset puolitetut valkosipulin kynnet. Sekoita hieman ja kypsennä noin 15 minuuttia 150-asteisessa uunissa. Lisää vuokaan hienonnettu nippu-sipulin varsi ja lehtipersiljaa ennen tarjoilua.
  4. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile lisänä vihreää salaattia ja sinappista vinegrette-kastiketta.

Tilaa reseptin raaka-aineet verkkokaupastamme