Kurkumakala:
500 g ahven-, siika- tai kuhafileitä
2 rkl öljyä
1 tl kurkumaa
1 tl inkivääriä raastettuna
1 valkosipulinkynsi raastettuna

Kastike:
1 pieni punainen tulinen chili
3 rkl kalakastiketta
1 limen mehu
1 ½ rkl sokeria
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

Lisäksi:
150 g riisinuudeleita
10 cm pätkä retikkaa
2 porkkanaa
kourallinen ruusukaaleja
suolapähkinöitä
korianteria, minttua, basilikaa

  1. Valmista ensin kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
  2. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Kuori retikka, halkaise se pituussuunnassa ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi kuorimaveitsellä. Leikkaa ruusukaaleista kova kanta pois ja irroittele lehdet. Rouhi suolapähkinät.
  4. Sekoita keskenään öljy, kurkuma, inkivääri ja valkosipuli. Sudi mausteseos kalafileille ja paista kalat kypsiksi.
  5. Kokoa annokset. Jaa kulhoihin nuudelit, retikat, porkkanat ja ruusukaalit. Asettele päälle kurkumakala ja viimeistele annokset suolapähkinöillä ja tuoreilla yrteillä. Tarjoile kastikkeen kanssa.