Kurkumakala:
500 g ahven-, siika- tai kuhafileitä
2 rkl öljyä
1 tl kurkumaa
1 tl inkivääriä raastettuna
1 valkosipulinkynsi raastettuna
Kastike:
1 pieni punainen tulinen chili
3 rkl kalakastiketta
1 limen mehu
1 ½ rkl sokeria
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
Lisäksi:
150 g riisinuudeleita
10 cm pätkä retikkaa
2 porkkanaa
kourallinen ruusukaaleja
suolapähkinöitä
korianteria, minttua, basilikaa
- Valmista ensin kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
- Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori retikka, halkaise se pituussuunnassa ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi kuorimaveitsellä. Leikkaa ruusukaaleista kova kanta pois ja irroittele lehdet. Rouhi suolapähkinät.
- Sekoita keskenään öljy, kurkuma, inkivääri ja valkosipuli. Sudi mausteseos kalafileille ja paista kalat kypsiksi.
- Kokoa annokset. Jaa kulhoihin nuudelit, retikat, porkkanat ja ruusukaalit. Asettele päälle kurkumakala ja viimeistele annokset suolapähkinöillä ja tuoreilla yrteillä. Tarjoile kastikkeen kanssa.