Reseptit

Kuorrutetut karitsankyljykset ja vaahdotettu feta

  • 4 hengelle
  • n. 1 h

Food Market Herkun lihatiskin Spice Barissa saat pyydettäessä yrttisen mausteseoksen karitsankyljyksiin. Tarjoa rapeat kyljykset vaahdotetun fetan ja mintulla maustettujen papujen kanssa.

800 g karitsankyljyksiä
lammasmaustesuolaa (spice bar)* tai yrttisuolaa
1 1/2 dl pankojauhoja

Paistamiseen voita ja öljyä

Mintulla höystetyt pavut:

300 g vihreitä papuja (tuoreita)
1 kpl valkosipulinkynsi
3 rkl oliiviöljyä
1 tl gourmet-suolaa (esim. soso ras el hanout)
2 tl sitruunamehua
4 rkl granaattiomenan siemeniä tai kuivattuja karpaloita
4 rkl minttua hienonnettuna

Vaahdotettu feta

200 g fetajuustoa palana
100 g maustamatonta tuorejuustoa

  1. *Pyydä Herkku Food Marketin palvelutiskillä mauste kyljyksiin tai mausta kyljykset yrttisuolalla.
  2. Ota kyljykset ja tuorejuusto huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanlaittoa.
  3. Valmista pavut lisukkeeksi. Huuhtele pavut ja leikkaa kannat pois. Keitä niitä vähässä suolavedessä noin 3 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja laita pavut jääveteen kulhoon.
  4. Valmista vaahdotettu feta. Murustele feta ja laita se teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Pyöräytä muutaman kerran, kunnes feta muuttuu pieniksi rakeiksi. Lisää huoneenlämpöinen tuorejuusto ja pyöräytä tahnaksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Kaavi välillä seosta kulhon reunoilta takaisin kulhoon. Seos on valmis, kun se on kermaisen kuohkeaa.
  5. Mittaa pankojauho laakealle lautaselle ja painele kyljykset jauhossa.
  6. Kuumenna voi ja öljy pannulla. Paista kyljyksiä keskilämmöllä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Voit myös ruskistaa kyljykset pikaisesti pannulla, ja laittaa ne sen jälkeen kypsymään 150-asteiseseen uuniin. Mittaa sisälämpö paistolämpömittarilla. Liha on kauniin rosee, kun mittari näyttää 52-58 astetta. Kääri kyljykset folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia.
  7. Kuori ja hienonna valkosipuli. Valuta pavut. Kuullota valkosipuli pannulla öljyssä ja lisää pavut. Kuumenna ja laita tarjoilulautaselle. Mausta suolalla. Viimeistele sitruunamehulla, granaattiomenan siemenillä ja mintulla.
  8. Tarjoa kyljykset papujen kanssa. Viimeistele vaahdotetulla fetalla.