Pohja
600 g kukkakaalia
200 g juustoraastetta
1 dl mantelijauhoa
2 kananmunaa
1 tl oreganoa
suolaa, pippuria
Antipastotäyte
tomaattipyreetä
juustoraastetta
leikkeleitä (esim prosciutto, salami, kylmäsavustettuja lihoja)
mozzarellaa
rucolaa
artisokansydämiä
aurinkokuivattua tomaattia
oliiveja
parmesaania
Sitruuna-gremolatatäyte
ricottajuustoa
1 ruukku persiljaa
3 valkosipulinkynttä
1 luomusitruuna
2 rkl oliiviöljyä
parmesaania
- Hienonna kukkakaali yleiskoneessa pieniksi rakeiksi.
- Painele kukkakaalirakeet kuiviksi talouspaperilla. Sekoita kukkakaali, juustoraaste, mantelijauho, kananmuna ja mausteet tasaiseksi massaksi.
- Painele massa leivinpaperille ja paista uunissa (225°C) n. 20 minuuttia kunnes pohja saa väriä.
Antipastotäyte
- Levitä tomaattipyrettä ja juustoraastetta pizzapohjalle. Paista uunissa n. 5-10 minuuttia kunnes juusto on sulanut.
- Ota paistunut pizza uunista ja levitä päälle erilaisia antipastoja.
Sitruuna-gremolatäyte
- Leikkaa persilja hienoksi silpuksi, lisää raastettu/silpputtu valkosipuli ja sekoita joukkoon oliiviöljy.
- Viipaloi sitruuna ohuesti, käytä mandoliinia jos mahdollista.
- Levitä ricottajuusto pizzapohjalle. Pirskota yrttiöljyä ja aseta viipaloidut sitruunat päälle.
- Paista uunissa n. 10 minuuttia.
- Viimeistele rucolalla ja parmesaanilla.