1 kg bataattia
½ kg porkkanaa
750 g palsternakkaa
½ dl hunajaa
3/4 dl oliiviöljyä
sormisuolaa, pippuria, oliiviöljyä
2 ruukkua rapeaa salaattia
1 ruukku rucolaa
1 iso kourallinen tuoretta pinaattia
1 purkki isoja valkoisia papuja
200 g fetajuustoa
1 sitruuna
- Lämmitä uuni 225 asteeseen.
- Kuori juurekset, pilko porkkanat ja palsternakat pituussuunnassa lohkoiksi. Bataatit voi leikata kuutioiksi.
- Pyöräytä juurekset öljy–hunajasekoituksessa ja levitä leivinpaperille.
- Paahda uunissa kunnes pinta on paahtunut kauniiksi ja lohkot ovat kokonaan kypsiä (n. 30 minuuttia), käännä välillä. Mausta sormisuolalla ja pippurilla.
- Aseta laakean kulhon pohjalle revityt salaatit ja pinaatit.
- Asettele juurekset ja valkoiset pavut salaattipedin päälle. Purista sitruunaa pintaan.
- Sekoita salaatti kevyesti ja kaada ohuena nauhana oliiviöljyä salaatin päälle.
- Murusta fetajuusto ja tarjoile salaatti haaleana tai kylmänä.