Korealaiset lihapullat:
2 kpl valkosipulinkynttä
3 kpl kevätsipulia
2 tl inkivääritahnaa
1 rkl rypsiöljyä
2 tl gochujang-chilitahnaa
500 g rotukarjan jauhelihaa
1/2 dl pankojauhoja
2 tl seesamiöljyä
1 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
Bulgogi-kasvikset:
1 kpl kevätsipuli
1 – 2 kpl valkosipulinkynttä
600 g vihreitä kasviksia (esim. broccolinia, sokeriherneitä, kiinankaalia tai paksoita)
2 rkl rypsiöljyä
1 1/2 dl bulgogi-kastiketta (sempio)
korianteria
- Säädä uuni 225 asteeseen. Valmista lihapullat. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna kevätsipuli. Kypsennä ne inkiväärin kanssa öljyssä pannulla kypsäksi.
- Laita kypsennetty sipuliseos, chilitahna, jauheliha ja jauhot kulhoon. Mausta seesamiöljyllä, suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi. Pyörittele massasta tasakokoisia pullia. Paista uunissa noin 15 minuuttia.
- Valmista bulgogi-kasvikset. Hienonna kevätsipuli. Kuori ja silppua valkosipuli. Leikkaa kasvikset pienemmiksi paloiksi.
- Kuullota valkosipulimurskaa ja kevätsipulia vokissa öljyssä. Lisää kasvikset ja paista ne nopeasti rapsakan kypsiksi.
- Kaada pannulle bulgogi-kastike ja anna seoksen kiehahtaa. Tarjoa korealaisten lihapullien ja keitetyn riisin kanssa. Viimeistele halutessasi korianterilla.