Reseptit

Korealaiset lihapullat ja bulgogi-kasvikset

  • 4 hengelle
  • n. 30 min

Tutut lihapullat päivitetään uuteen uskoon korealaisin maustein. Tarjoa mehevien lihapullien kanssa bulgogi-maustekastikkeella hunnutettuja vihreitä kasviksia.

Korealaiset lihapullat:

2 kpl valkosipulinkynttä
3 kpl kevätsipulia
2 tl inkivääritahnaa
1 rkl rypsiöljyä
2 tl gochujang-chilitahnaa
500 g rotukarjan jauhelihaa
1/2 dl pankojauhoja
2 tl seesamiöljyä
1 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Bulgogi-kasvikset:

1 kpl kevätsipuli
1 – 2 kpl valkosipulinkynttä
600 g vihreitä kasviksia (esim. broccolinia, sokeriherneitä, kiinankaalia tai paksoita)
2 rkl rypsiöljyä
1 1/2 dl bulgogi-kastiketta (sempio)
korianteria

  1. Säädä uuni 225 asteeseen. Valmista lihapullat. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna kevätsipuli. Kypsennä ne inkiväärin kanssa öljyssä pannulla kypsäksi.
  2. Laita kypsennetty sipuliseos, chilitahna, jauheliha ja jauhot kulhoon. Mausta seesamiöljyllä, suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi. Pyörittele massasta tasakokoisia pullia. Paista uunissa noin 15 minuuttia.
  3. Valmista bulgogi-kasvikset. Hienonna kevätsipuli. Kuori ja silppua valkosipuli. Leikkaa kasvikset pienemmiksi paloiksi.
  4. Kuullota valkosipulimurskaa ja kevätsipulia vokissa öljyssä. Lisää kasvikset ja paista ne nopeasti rapsakan kypsiksi.
  5. Kaada pannulle bulgogi-kastike ja anna seoksen kiehahtaa. Tarjoa korealaisten lihapullien ja keitetyn riisin kanssa. Viimeistele halutessasi korianterilla.