2 dl kuivaa valkoviiniä
4 vartta kevätsipulia
2 rkl voita
1 fenkoli
8 kiinteää perunaa (mielellään siikli)
1 l kalalientä (lisää vettä kalaliemeen jos tarvis)
1 laakerinlehti
4 valkopippuria
600 g kirjolohi- tai lohifileetä n. 2 x 2 cm paloina (myös vaalea kala käy)
½ nippua tilliä
½ tl suolaa
Tarjoiluehdotus: 500 g kuorimattomia katkarapuja
- Silpua kevätsipulit ja fenkoli. Kuori ja kuutioi perunat.
- Kuullota sipulit ja fenkoli voissa. Lisää perunat ja valkoviini. Anna hautua hetken.
- Kaada kalaliemi, suola, laakerinlehti ja valkopippurit joukkoon. Keitä matalalla lämmöllä kunnes perunat ovat pehmenneet.
- Lisää Lohikuutiot ja poista kattila liedeltä. Anna hautua n. 7 minuuttia.
- Lisää tilli, tarkista maku suolalla ja pippurilla.
- Tarjoile vaalean leivän, katkarapujen ja valkosipulimajoneesin (aiolin) kanssa.