1 pss pinaattia
oliiviöljyä
1 sitruuna
suolaa, pippuria
4 isoa viipaletta maalaisleipää
voita
200 g kylmäsavukirjolohta
2 avokadoa
4 tuoretta kananmunaa
suolaa, pippuria
1 dl etikkaa
2 l vettä
- Sekoita oliiviöljyä ja sitruunanmehua kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla. Käännä pinaatit kastikkeessa ja aseta neljälle lautaselle.
- Viipaloi leipä. Halkaise avokadot, poista kivet, koverra ja viipaloi.
- Keitä laakeassa kattilassa 2 litraa vettä. Kiehauta ja kaada etikka joukkoon, laske lämpöä, jotta vesi vain poreilee.
- Riko kananmuna kahvikuppiin. Tee reikäkauhalla pyörre poreilevaan veteen. Kaada kananmuna ja anna kiehua 3–4 minuuttia. Nosta kauhalla sivuun ja kypsennä kaikki kananmunat samalla tavalla.
- Paahda leivät ja sivele voilla. Lisää jokaiselle leivälle viipaloitua avokadoa, pari viipaletta kylmäsavukirjolohta ja uppomunaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Aseta leipä pinaattipedin päälle.