200 g grahamkeksejä
n. 100 g margariinia
2 rkl intiaanisokeria tai
vaaleaa muscovado -sokeria
Täyte:
4 limen mehu (1 dl)
2 tl raastettua limen kuorta
4 kananmunankeltuaista
1 prk (400 ml) kondensoitua maitoa
Marenki:
4 valkuaista
4 rkl tomusokeria
- Murenna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu rasva ja sokeri, sekoita. Kaada muruseos ø 24 cm piirasvuokaan ja painele vuoan pohjalle ja reunoille.
- Paista 175 asteessa vajaa 10 minuuttia. Jäähdytä.
- Sekoita keltuaiset ja kondensoitu maito. Lisää limetin mehu ja kuoriraaste.
- Toimi nopeasti, sillä massa kiinteytyy hetkessä. Kaada täyte piirakkapohjalle ja tasoita. Kakku on valmis jo tällaisenaan mutta sitä voi myös paistaa 15 minuuttia 225-asteisessa uunissa.
- Viimeistele piirakka halutessasi marenkikuorrutteella. Vaahdota puhtaassa, kuivassa kulhossa valkuaiset. Kun vaahto on kiinteää, lisää tomusokeri lusikallinen kerrallaan.
- Jatka vaahdottamista. Kun vaahto on kiinteää, on marenki valmis pursotettavaksi tai levitettäväksi piirakan päälle.
- Tarjoa piirakka vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.