4 karitsanpotkaa
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
400 g juuriselleriä
2 dl punaviiniä
6 dl lihalientä
2 rkl juoksevaa hunajaa
muutama oksa timjamia
Paistamiseen: voi-öljyseosta
Lisäksi
300 g edamame-papuja
200 g herneenpalkoja
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 kevätsipuli
2 tl sitruuunamehua
1 tl sormisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
- Ota potkat huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.
- Kuori ja paloittele sipulit ja selleri.
- Paista potkiin kaunis väri pannulla voi-öljyseoksessa. Siirrä potkat pataan. Lisää kasvikset, viini, lihaliemi, hunaja ja yrtit. Liemi saa peittää kasvikset kokonaan. Paista 125-asteisessa uunissa n. 3 tuntia tai kunnes ne ovat mureita.
- Keitä edamame-papuja suolalla maustetussa vedessa 2 minuuttia. Lisää herneenpalot ja jatka keittämistä 2 minuuttia. Valuta vesi pois. Huuhtele kylmällä vedellä.
- Kuori ja kuutioi sipulit. Paista niitä pannulla muutama minuutti öljyssä. Lisää hienonnettu kevätsipuli, pavut ja herneet. Anna lämmetä. Mausta sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja lehtipersiljalla.
- Tarjoa perunamuusin kanssa. Jos kaipaat kastiketta, niin sen voi saostaa maissitärkkelyksellä karitsan paistiliemestä. Myös kylmä tsatsikikastike sopii hyvin karitsan makuun.