Reseptit

Kesäsalaatti ja rakuunajugurttia

  • 4 hengelle

Suomen kesän maistuvimmat salaatit ja kasvikset ovat upeita sellaisenaan ja lempeän jogurtin kanssa tarjottuna ne toimivat mainiosti jaettavana alkuruokana pöydässä!

1 puntti retiisejä

1 puntti hunajanauriita

1 l herneitä

1 puntti vihreää parsaa tai muita sesongin kasviksia

Salaatteja ja yrttejä

Sitruunaa, suolaa ja mustapippuria

Jogurttikastike

2 dl turkkilaista jogurttia

2 rkl juoksevaa hunajaa

3 oksaa rakuunaa

Valmistele ensiksi vihannekset, pese ja leikkaa retiisit ja nauriit pienemmäksi koosta riippuen. Kuori herneet. Pese ja kanttaa parsat, paahda nopeasti kuumalla pannulla suolan kanssa. Putsaa salaatit ja yrtit. Kokoa salaatti laakealle vadille.

Jogurttikastike

Mausta jogurtti hienonnetulla rakuunalla, hunajalla, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Laita jogurttikastike salaattivadin keskelle.

 

VINKKI: voit myös savustaa jogurtin kevyesti savustimella, saat mukavan sävyn kastikkeeseen!

Tilaa reseptin raaka-aineet verkkokaupastamme