2 sipulia
1 kg kesäkurpitsaa
voita
7,5 dl vettä
3–4 rkl kana- tai kasvisfondia
suolaa, pippuria
2 oksaa timjamia
1 dl ranskankermaa
1 prk Chavorux-vuohenmaitotuorejuustoa
Tarjoiluun:
1 dl silputtua persiljaa
2 dl raejuustoa
tuoretta leipää
- Silppua sipuli ja kuullota kattilan pohjalla voinokareessa.
- Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsat. Lisää kattilaan ja kuullota hetki. Lisää timjaminoksat.
- Kaada vesi ja fondi joukkoon. Anna kiehua, kunnes kesäkurpitsat ovat pehmenneet.
- Poista timjaminoksat ja lisää keittoon ranskankerma ja Chavroux-juusto. Aja keitto sileäksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoile keitto tuoreen leivän, raejuuston ja persiljasilpun kanssa.