1 ½ liivatelehteä
1 ½ dl kahvikermaa
5 rkl sokeria
1 vaniljatanko (vaihtoehtoisesti korvaa yksi ruokalusikallinen ohjeen sokerista vaniljasokerilla)
3 dl kermarahkaa
Päälle
kotimaisia marjoja (esim. mustikka, vadelma, mansikka, mustaherukka) tai tuoreita hedelmiä (esim. kiivi, mango, meloni)
kaurakeksejä
- Laita liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi.
- Halkaise vaniljatanko ja kaavi veitsellä tangon sisus talteen.
- Kiehauta pienessä kattilassa kerma ja lisää sokeri sekä vaniljansiemenet. Nosta kattila liedeltä.
- Purista vesi liivatelehdistä ja anna sulaa sekoittaen kermaseokseen. Anna jäähtyä hiukan ja lisää lopuksi kermarahka.
- Annostele seos neljään kulhoon ja anna jäähtyä vähintään 2 tuntia jääkaapissa.
- Tarjoa pannacotan päällä reilusti kotimaisia marjoja (mustikka, vadelma, mansikka, mustaherukka) tai vaihtoehtoisesti hedelmäsalaattia tuoreista hedelmistä (mango, meloni). Murskaa vielä marjasalaatin päälle kaurakeksejä antamaan mukavaa rapeutta.