Reseptit

Katajanmarja-ruusukaalivartaat ja hapanimelää puolukkakastiketta

  • 4 hengelle

Lisäksi Kuusamon Juuston Emmental XO -juustoa ja saksanpähkinää.

400 g ruusukaaleja
3–4 rkl hunajaa
3–4 katajanmarjaa murskattuna
Suolaa ja pippuria maun mukaan
100 g Kuusamon Juuston Emmental XO -juustoa
50 g saksanpähkinää
Vartaita

Hapanimelä puolukkakastike:
100 g puolukoita
50 g omenaviinietikkaa
50 g hunajaa
Suolaa ja pippuria maun mukaan

Kuori ruusukaalien huonoimmat ulkokerrokset pois. Sekoita kulhoissa kaalit, katajanmarjat, hunaja, suola ja pippuri. Varrasta. Lado vartaat uunivuokaan, raasta päälle ohuena raasteena juusto sekä ripottele pintaan rouhittua saksanpähkinää. Paista uunissa 150°C noin 15–20 minuuttia. Tarjoile.

Sekoita puolukkakastikkeen raaka-aineet sauvasekoittimella ja tarjoa kylmänä dippikastikkeena ja ruusukaalivartaiden lisukkeena.