500 g karitsan jauhelihaa
2 keitettyä kylmää siikliperunaa
1 tl suolaa
¼ tl jauhettua valkopippuria
1 tl provençelaista yrttiseosta (timjami, basilika, kynteli, fenkoli, laventeli)
voita paistamiseen
Puolukkasky
2 dl Demi-glace -kastikepohjaa
2 dl vettä
2 timjaminoksaa
2 rkl voita
1 dl puolukoita
- Tee ensin puolukkasky. Keitä demi-glacea, vettä ja timjaminoksia, kunnes puolet on jäljellä. Poista timjaminoksa. Vatkaa tarjoiluvaiheessa joukkoon voinokare ja lisää puolukat.
- Sekoita jauhelihan joukkoon raastettu kylmä peruna, suola, pippuri sekä yrttimauste. Vaivaa murekemassa tasaiseksi. Muotoile kostein käsin tasakokoisia pyöryköitä. Paista voissa keskilämmöllä kauttaaltaan kypsiksi.
- Tarjoile perunamuhennoksen ja mummon kurkkujen kanssa.