800 g karitsan ulkofileetä tuoreyrtti-valkosipulimarinadissa
suolaa, pippuria
2 rkl voita
1 rkl öljyä
Kesäkurpitsa-tatti ”pasta”
2 kesäkurpitsaa
2 rkl voita
2 valkosipulinkynttä
½ punasipuli suikaloituna
1 pss pakastettuja tai kuivattuja herkkutatteja
2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
suolaa, pippuria
200 g haricot vert -papuja
1 sitruuna lohkoina
- Paahda karitsan ulkofileisiin kaunis paistopinta.
- Kypsennä 150-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on n. 53 °C (medium).
- Leikkaa liha 3 cm siivuiksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kesäkurpitsa-tatti ”pasta”
- Siivuta kesäkurpitsa ensin ohuesti pituussuunnassa, älä vedä veistä ihan pohjaan asti. Sen jälkeen suikaloi se toisin päin juustohöylällä, jolloin saat tagliatelle-pastan näköisiä suikaleita.
- Wokkaa suikaleet pannulla voissa valkosipulin ja punasipulin kanssa, lisää suolaa ja pippuria. Lisää 2 rkl tuorejuustoa ja ½ dl vettä. Siirrä sivuun.
- Paista sulatettuja/liotettuja herkkutatteja voissa kunnes vesi on haihtunut ja tatteihin on tullut kaunis pinta. Mausta suolalla.
- Keitä papuja suolatussa vedessä n 5 minuuttia. Siivilöi vesi.
- Yhdistä kesäkurpitsasuikaleet, herkkutatit ja pavut.
- Tarjoile sitruunalohkojen kanssa.