Reseptit

Karamelli-maapähkinäkanaa & Satay-maapähkinäkastike à la Tomi Björck

  • 2 hengelle

Kana
4 kpl grillivartaita (á 60g) kanan koipireidestä
2 rkl sambal oelek -kastiketta

Maapähkinä-karamellikastike
1 dl valkoista sokeria
1 dl hienoa palmusokeria voi korvata ruokosokerilla
1 dl kanalientä
1 dl soijaa
1 dl paahdettua suolaamatonta maapähkinää, murskattuna

Maapähkinä dressing:

1 dl maapähkinävoita
1,5 dl kookoskerma
1 rkl sitruunaruohoa ohuina renkaina
0,5 rkl hienoa palmusokeria voi korvata ruokosokerilla
0,5 rkl limen mehu
0,5 rkl kalakastiketta

Koristeluun
1 rkl punaista chiliä ohuina renkaina
1 rkl korianterin lehtiä nypittynä
1 rkl thai-basilikan lehtiä nypittynä
1 rkl rapeaa sipulia
1 tl sitruunaruohoa ohuina renkaina

Kana:
Pyöräytä kanat sambal oelekissa, ja tikuta 60g varrastikkuja.
Grillaa pannulla tai uunissa kunnes kypsiä ja kauniin värisiä.
Glaceeraa kanavartaat n. ½ dl *maapähkinä-karamellikastikkeella.
Jäähdytä.

Maapähkinä-karamellikastike:
Karamellisoi sokeri laakeassa ja korkeassa kattilassa (ÄLÄ POLTA!)
Kaada varovasti joukkoon liemet. Hauduttele hiljalleen.
Jäähdytä ja lisää murskatut maapähkinät.

Maapähkinä dressing:
Aja kutterissa tahnaksi pähkinät, kookoskerma, sitruunanruoho sekä sipuli. Lisää kookoskerman määrää tarvittaessa.
Kun tahnamaista, mausta limen mehulla ja kalakastikkeella.

Koko annos:
Lisää karamellikastiketta vielä päälle n. 2 rkl.
Pursota raitana päälle n. ½ dl *maapähkinä-satay dressingiä
Koristele.