Reseptit

Karamelli-maapähkinäkanaa & Satay-maapähkinäkastike à la Tomi Björck

  • 4 hengelle

8 kpl grillitikkuja
n. 500 g luuttomia broilerin paistileikkeitä
3 rkl Sambal Oelek -kastiketta

Maapähkinä-karamellikastike
2 dl sokeria
2 dl hienoa palmusokeria tai
ruokosokeria
2 dl kanalientä
2 dl soijaa
2 dl paahdettua suolaamatonta
maapähkinää, murskattuna

Satay-maapähkinäkastike
2 dl maapähkinävoita
3–4 dl kookoskermaa
2 rkl sitruunaruohoa ohuina renkaina
1 rkl hienoa palmusokeriatai
ruokosokeria
1 rkl limen mehu
1 rkl kalakastiketta

Koristeluun
1 rkl punaista chiliä ohuina renkaina
1 rkl korianterin lehtiä nypittynä
1 rkl thai-basilikan lehtiä nypittynä
1 rkl rapeaa sipulia
1 tl sitruunaruohoa ohuina renkaina

Valmista maapähkinä-karamellikastike. Karamellisoi sokeri laakeassa ja korkeassa kattilassa (älä polta!). Kaada
varovasti joukkoon liemi. Hauduttele hiljalleen. Jäähdytä ja lisää murskatut maapähkinät.

Pyöräytä kanat Sambal Oelekissa ja tikuta n. 60 g kanaa yhteen vartaaseen. Grillaa vartaita pannulla tai uunissa kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin värisiä. Glaseeraa kanavartaat n. ½ dl maapähkinäkaramellikastikkeella. Jäähdytä.

Valmista Satay-maapähkinäkastike. Aja kutterissa pähkinät, kookoskerma, sitruunanruoho ja sipuli tahnaksi. Lisää kookoskerman määrää tarvittaessa. Kun seos on tahnamaista, mausta limen mehulla ja kalakastikkeella.

Kokoa annos lautaselle. Lisää jokaisen varrasannoksen päälle noin 2 rkl karamellikastiketta.
Koristele annos raidoiksi pursotetulla Satay-kastikkeella.

Koristele annokset.