n. 200 g kantarelleja
1 rasia Philadelphia-tuorejuustoa
1½ rasiaa Soignon vatkattu vuohenjuusto natural
150 g parmesaanijuustoa
suolaa, pippuria
1 pkt filotaikinaa
75 g voisulaa
2 nippua varrellisia punasipuleita
3 siivua pekonifileetä
voita paistamiseen
suolaa, pippuria
½–1 rkl juoksevaa hunajaa
1 ruukku rukolaa
- Kuori sipulit, leikkaa varret pois ja leikkaa isommat sipulit pituussuunnassa 4 osaan, pienemmät puolet. Silppua pekonit.
- Sulata voita pannussa, lisää pekonit ja paista hetken. Lisää sipulit ja anna hautua pehmeiksi. Lisää hunajaa, pippuria ja sormisuolaa.
- Putsaa kantarellit ja halkaise isoimmat. Pienet voit jättää kokonaisiksi. Paista kantarelleja voissa kunnes vesi on haihtunut ja sienet ovat kypsiä. Mausta sormisuolalla.
- Sulata filotaikinat. Levitä 2 arkkia leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sivele voisulaa ja lisää 2 filoarkkia. Jatka samalla tavalla kunnes kaikki filotaikinalehdet on käytetty. Sivele myös päällimmäiseksi voisulaa.
- Esipaista 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia kunnes taikinassa on kaunis väri. Pidä huoli, ettei taikina pääse palamaan. Poista filotaikinapohja uunista ja anna jäähtyä hetken.
- Raasta parmesaanijuusto kulhoon, lisää vuohenjuusto, Philadelphia-juusto, sormisuolaa ja pippuria. Sekoita tasaiseksi massaksi. Notkista mikrossa, jos massa on liian jäykkää.
- Levitä vuohenjuusto-massaa filotaikinapohjalle. Levitä päälle sipulit ja kantarellit. Paista uunissa n. 15–20 minuuttia.
- Anna jäähtyä hetken ja lisää piiraan päälle reilusti rucolaa.