12 kpl kampasimpukoita
voita paistamiseen
suola, pippuri
6 siivua ilmakuivattua kinkkua
Mustajuuripyree:
600 g mustajuurta
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
50 g voita
2 dl täysmaitoa
1 dl kuohukermaa
- Kuivaa sulatetut kampasimpukat kevysti talouspaperilla.
- Sulata nokare voita paistinpannussa. Lisää kampasimpukat väljästi paistinpannulle.
- Paista n. 1 ½ minuuttia per puoli.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Levitä ilmakuivatut kinkut pellille. Paahda 225 asteisessa uunissa n 7-10 minuuttia kunnes ovat rapsakoita
- Kuori mustajuuri juoksevan veden alla ja leikkaa kuutioiksi. Säilytä kuorittu mustajuuri kylmässä vedessä kypsentämiseen asti sillä se tummuu herkästi.
- Hienonna salottisipulit ja valkosipuli.
- Kuumenna voi kattilassa ja lisää joukkoon sipulit, kuullota hetki ja lisää mustajuuri sekä maito ja kerma.
- Keitä mustajuuret kypsiksi ja siivilöi ylimääräinen neste, mutta säästä neste siltä varalta että pyreetä tarvitsee ohentaa.
- Soseuta mustajuuret sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
- Mausta suolalla ja ohenna tarvittaessa keitinliemellä.
- Aseta lautaselle kampasimpukat ja nokare mustajuuripyreetä. Murusta ilmakuivattua kinkkua päälle.