400 g vahvaa cheddartyyppistä juustoa
300 g raclettejuustoa
100 g gruyèrejuustoa
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 rkl kylmää vettä + 1 rkl maizenajauhoja
1–2 valkosipulin kynttä
ripaus muskottipähkinää ja korianteria
vastajauhettua mustapippuria pöyään
Lisuke
kuutioitua maalaisleipää , pikkukurkkuja, hillosipulia, marinoituja sieniä sekä kulhollinen lehtisalaattia.
- Raasta juustot karkeasti. Valitse paras paksupohjainen kattilasi tai keraaminen juustofonduelle tarkoitettu astia.
- Kuumenna juustoraaste ja viini hiljalleen koko ajan hämmentäen. Mausta valkosipulilla. Kun massa on sulanut, suurusta se vesitilkkaan sekoitetuilla maizenajauhoilla.
- Kun seos on kiehunut muutaman minuutin, mausta muskotilla ja korianterilla.
- Siirrä fonduepata liekkilämmittimelle. Kasta fonduehaarukalla leipää ja kasviksia kuumaan juustoseokseen, mausta vastajauhetulla pippurilla ja herkuttele.
- Lisukkeeksi sopivat raikas valkoviini ja rapea salaatti.