Kakkupohja
300 g pehmeää voita
450 g sokeria
½ vaniljatangon siemenet
6 kananmunaa
600 g vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
500 g jugurttia 10 %
Marjatäyte:
1,2 kg vadelmia ja mansikoita (voi myös käyttää pakasteisia)
½ dl sokeria
2 limen mehu ja raastettu kuori
Tuorejuustotäyte
500 g Creme Bonjour tuorejuusto granaattiomena
50 g tomusokeria
2 rkl raastettua sitruunankuorta
½ vaniljatangon siemenet
2 ½ dl flora vispi
Kuorrutus
2 ½ dl flora vispi
vadelmia
macaronseja
syötäviä kukkia
- Kuumenna uuni 160 asteeseen. Käytä kiertoilmatoimintoa tai paista kakkupohja kahdessa erässä.
- Vatkaa kuutioitu voi, sokeri ja vaniljansiemenet kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää kananmunat yksi kerrallaan, vatkaa aina lisäämisten välissä.
- Lisää jugurtti.
- Jaa taikina kahteen osaan.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää 300 g jauhoja molempiin kulhoihin. Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Vuoraa kahden irtopohjallisen kakkuvuoan pohjat leivinpaperilla. Voitele vuoat huolellisesti.
- Kaada taikina vuokiin. Paista uunissa 60–70 minuuttia. Kokeile kypsyyttä painamalla puutikku kakun pohjaan asti: kakkupohja on valmis kun tikku on puhdas.
Marjatäyte
- Leikkaa mansikat 4 osaan, vadelmat menevät rikki sekoittaessa. Lisää raastetut limenkuoret ja mehu. Mausta sokerilla. Jätä marjat mehustumaan ja marinoitumaan.
Tuorejuustotäyte
- Vatkaa kerma kuohkeaksi, lisää tomusokeria.
- Notkista tuorejuusto ja lisää raastetut sitruunankuoret ja vaniljatangosta kaavitut siemenet.
- Sekoita kaikki keskenään.
Kakun kokoaminen:
- Halkaise jäähtyneet kakkupohjat pitkällä veitsellä.
- Aseta pohja kakkuvadille. Lisää marjoja ja tuorejuustotäytettä.
- Aseta toinen kakkupohjasiivu päälle ja lisää jälleen marjat ja tuorejuustotäytettä. toista kunnes kakku on koossa.
- Juuri ennen tarjoilua, vatkaa kerma ja kuorruta kakku. Viimeistele macaronseilla, vadelmilla ja muilla koristeilla.