n. 18 kpl / valmistusaika 25 min + 2 t
200 g tummaa suklaata
200 g voita
2,5 dl fariinisokeria
5 huoneenlämpöistä kananmunaa
1 ¾ dl vehnäjauhoja
¾ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl piparimaustetta
Koristeluun pitkänomaisia suklaakeksejä tai piparminttutikkuja, sokerikuorrutetta, koristerakeita
- Laita leivinpaperi 20×30 cm kokoiseen uunivuokaan.
- Paloittele suklaa. Sulata se varovasti mikrossa tai vesihauteessa.
- Sulata voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon sokeri. Vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Vatkaa suklaa seokseen ohuena nauhana kaataen, vatkaimella edelleen sekoittaen.
- Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja piparimauste. Sekoita ne muiden aineiden joukkoon puuhaarukalla.
- Kaada seos vuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Brownie saa jäädä aavistuksen tahmeaksi keskeltä.
- Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta brownie jääkaappiin ja anna jäähtyä viileäksi.
- Leikkaa brownie kolmionmuotoisiksi paloiksi. Työnnä keksitikun puolikas tai piparminttukarkki kuusenjalaksi. Valuta päälle sokerikuorrutetta ja viimeistele koristerakeilla.