Reseptit

Jouluiset brownie-kuuset

Herkullisissa brownie-kuusissa maistuu joulu!

n. 18 kpl / valmistusaika 25 min + 2 t

200 g tummaa suklaata
200 g voita
2,5 dl fariinisokeria
5 huoneenlämpöistä kananmunaa
1 ¾ dl vehnäjauhoja
¾ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl piparimaustetta

Koristeluun pitkänomaisia suklaakeksejä tai piparminttutikkuja, sokerikuorrutetta, koristerakeita

  1. Laita leivinpaperi 20×30 cm kokoiseen uunivuokaan.
  2. Paloittele suklaa. Sulata se varovasti mikrossa tai vesihauteessa.
  3. Sulata voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon sokeri. Vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Vatkaa suklaa seokseen ohuena nauhana kaataen, vatkaimella edelleen sekoittaen.
  4. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja piparimauste. Sekoita ne muiden aineiden joukkoon puuhaarukalla.
  5. Kaada seos vuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Brownie saa jäädä aavistuksen tahmeaksi keskeltä.
  6. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta brownie jääkaappiin ja anna jäähtyä viileäksi.
  7. Leikkaa brownie kolmionmuotoisiksi paloiksi. Työnnä keksitikun puolikas tai piparminttukarkki kuusenjalaksi. Valuta päälle sokerikuorrutetta ja viimeistele koristerakeilla.