Reseptit

Jouluinen karitsatagine

  • 4 hengelle

800 g karitsanpaistia
3 rkl oliiviöljyä
1 kpl sipuli
2 kpl valkosipulinkynsiä
1 kpl punainen chili
1 kpl luomu sitruuna
3 tl Ras el Hanout mausteseosta
3 kpl tähtianiksia
2 kpl kanelitankoja
800 g paseerattua tomaattia
400 g kanalientä
Suolaa, mustapippuria myllystä

1 tlk kikherneitä liemessä
100 g kivettömiä taateleita
50 g sulttaanarusinoita
Tuoretta persiljaa ja minttua

1. Kuutioi karitsanpaisti ja ruskista palat öljyssä.
2. Hienonna sipuli, valkosipuli ja chili. Kuullota nämä öljyssä taginepadassa. Lisää Ras el Hanout -mausteseos, tähtianis ja kanelitanko.
3. Lisää pataan karitsapalat, paseerattu tomaatti sekä kanaliemi. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Laita pata uuniin ja paista ilman kantta 200 asteessa 30 minuuttia. Laske lämpöä 150 asteeseen ja peitä pata kannella. Anna kypsyä 2-3h.
5. Tarkista maku. Leikkaa pesty sitruuna kuorineen lohkoiksi ja lisää joukkoon. Lisää pataan kikherneet, rusinat ja taatelit ja anna kypsyä vielä 30 minuuttia. Lisää pataan lopuksi, ennen tarjoilua, runsaasti hienonnettua persiljaa ja minttua.
6. Tarjoile couscoussalaatin tai riisin kera.