Reseptit

Jättirapu Som Tam -salaatti & Chili Jam à la Tomi Björck

  • 4 hengelle

400 g Jättiravun pyrstöjä
4 rkl Ketjap Manis -kastiketta
Suola, mustapippuri

Salaattisekoitus
100 g Romaine-salaattia tai
erikoissalaattisekoitusta
1–2 kpl porkkanaa ohuina suikaleina
n.15 kpl miniluumutomaatteja
50 g sokeriherneitä ohuina suikaleina
40 g suolapähkinöitä
30 g kevätsipulia viipaleina
10 g chiliä ohuina viipaleina
Muutama oksa korianteria silputtuna

Punainen Nahm Jim
10 kpl punainen chili, siemenetön
5 kpl korianterin varsia
1 kpl valkosipulin kynsi
1 rkl kalakastiketta
3–4 rkl limen mehua
1 rkl hienoa palmusokeria tai
ruokosokeria
2 kpl limen lehti ohuina suikaleina

Chili Jam
2 dl paholaisen hilloa
½ dl paahdettua sipulia
½ dl kuivattua valkosipulia lastuina

Valmista Chili Jam edellisenä päivänä. Aja sipulit kutterilla tai tehosekoittimen pulse-toiminnolla hienommaksi. Yhdistä hillo ja sipulit ja anna maustua yön yli (kuuluu tulla tahnamaiseksi).

Sekoita sulatetut ravut ja Ketjap Manis-kastike keskenään, mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua noin 30
min. Kypsennä ravut grillissä tai paista kuumalla pannulla tilkassa öljyä.

Pese ja pilko salaattisekoituksen kasvikset, sekoita keskenään.

Valmista Nahm Jim. Aja raaka-aineet kutterilla tai yleiskoneella tahnaksi.

Yhdistä ravut, salaatti sekä Nahm Jim.

Koristele annos Chili Jamillä ja ripottele päälle paahdettua sipulia ja korianterin lehtiä.