Reseptit

Inkiväärillä maustettua myskikurpitsalaatikkoa ja pähkinöitä

  • 4 hengelle

1 kpl myskikurpitsa (noin 1,5kg)
50 g kaurajuomaa
100 g kaura fraichea
40 g oliiviöljyä
30 g inkivääritahnaa
50 g korppujauhoja (vegaanisia)
30 g vaaleaa siirappia
10 g suolaa

Tarjoiluun: Saksanpähkinöitä, cashewpähkinöitä ja kurpitsansiemeniä

1. Kuori ja paloittele myskikurpitsa. Kypsennä kurpitsapalat miedosti suolatussa vedessä kunnes ne ovat täysin kypsiä.
2. Valuta kurpitsat ja soseuta kaurajuoman, kaura fraichen ja oliiviöljyn kanssa. Lisää inkivääritahna ja jauhot. Mausta siirapilla ja suolalla.
3. Paista 175 asteisessa uunissa 45-60 minuuttia.
4. Paahda pähkinöitä ja siemeniä öljyn kanssa pannulla. Mausta suolalla ja rouhi hieman veitsellä. Ripottele seos valmiin laatikon päälle.