50 g hillottua inkivääriä (4 palloa)
1 sitruunan raastettu kuori
4 rkl sitruunan mehua
1 dl ranskankermaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl maissitärkkelystä
3 tl leivinjauhetta
200 g voita
2 dl sokeria
ripaus suolaa
5 keskikokoista munaa
6 ruokalusikallista sitruunalikööriä tai sitruunamehua
Kuorrute
1 dl tomusokeria
4 rkl sitruunamehua
sitruuna- tai appelsiinisokeria
- Valuta inkivääripallot liemestä ja kuutioi. Raasta pesty sitruuna. Sekoita jauhot, leivinjauhe sekä sitruunan raastettu kuori.
- Sekoita ranskankermaan inkiväärikuutiot, pari lusikallista lientä sekä 4 rkl sitruunamehua.
- Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi noin 10 min esim. monitoimikoneessa. Lisää munat yksitellen, vuorotellen jauhojen kanssa. Kääntele lopuksi ranskankerma-inkiväärikuutioseos huolellisesti joukkoon.
- Voitele ja leivitä pitkänomainen tai pyöreä kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunnin verran. Kokeile kypsyyttä tikulla.
- Kumoa jäähtynyt kakku varovasti vuoasta. Sivele pintaan likööriä tai sitruunamehua.
- Sekoita lopuksi kuorrutteen aineet keskenään ja sivele kakun pinnalle. Ripottele pinnalle sitruuna- tai appelsiinisokeria. Leikkaa kakusta melko ohuita viipaleita tarjolle.