600 g kirjolohta
Marinadi:
4 rkl soijaa
1 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 raastettua valkosipulinkynttä
1 tl paahdettua seesamiöljyä
- Sekoita marinadin ainekset laakeaan kulhoon. Aseta kirjolohi marinadiin lihapuoli alaspäin. Anna maustua hetken.
- Lämmitä uuni 200 °C. Aseta kirjolohi uunivuokaan tai pellille ja kaada marinadi pintaan.
- Paista uunissa n. 12 minuuttia.
Mausteinen kaalisalaatti:
1 kukkakaali kukintoina
1 parsakaali kukintoina
20 tummaa viinirypälettä, puolitettuina
2 endiiviä, suikaloituna
Kastike:
1 rkl raastettua inkivääriä
1 tl juoksevaa hunajaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl limen mehua
4 rkl seesaminsiemeniä, kuivalla pannulla paahdettuna
suolaa, pippuria
- Keitä kukkakaalin ja parsakaalin kukintoja n. 3 minuuttia suolatussa vedessä. Valuta kuiviksi.
- Sekoita kastikken ainekset kulhon pohjalle. Lisää kaikki salaatin ainekset kulhoon, sekoita ja viimeistele seesaminsiemenillä.