1 kg porkkanoita
3 dl maitoa
1 tl suolaa
2 rkl tummaa siirappia
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1–2 dl keitettyä riisiä
suolaa
Pinnalle
1 rkl korppujauhoja
25 g voita
- Kuori porkkanat ja keitä kypsiksi hieman suolatussa vedessä.
- Valuta, mutta älä heitä keitinvettä pois vaan keitä siinä n. ½dl riisiä.
- Jäähdytä ja soseuta porkkanat, lisää muut aineet porkkanasoseeseen.
- Sekoita hyvin ja kaada seos voideltuun uunivuokaan.
- Tasoita laatikon pinta ja ripottele päälle korppujauhoja. Painele pintaan kuvioita lusikan pesällä.
- Lisää voita nokereina laatikon pinnalle.
- Kypsennä 175 asteessa n. 40 minuuttia