1 keitetty, pakastettu hummeri 400 g
8 dl kalalientä
3 rkl kasviöljyä
1 sipuli
1 porkkana
pala juuriselleriä
2 rkl vehnäjauhoja
1 laakerinlehti
1 oksa tuoretta timjamia
1 nippu persiljaa
2 rkl tomaattipyreetä
2 dl kuivaa valkoviiniä
½ dl konjakkia
1 dl kuohukermaa
suolaa, valkopippuria, cayennepippuria
- Halkaise sulatettu hummeri pitkittäin ja ota talteen kaikki liha, myös saksista.
- Kuivata kuorenpalat uunissa ja survo morttelissa pienemmäksi.
- Kuumenna isossa kattilassa kalaliemi.
- Paloittele sipuli, porkkana ja juuriselleri. Kuumenna öljy pannussa ja lisää vihannekset ja hummerinkuoret. Paahda kunnes kuorien väri vaalenee.
- Kaada kuoret ja vihannekset kalaliemen joukkoon. Lisää mausteet ,tomaattipyree, valkoviini ja konjakki.
- Keitä kannella peitettynä 20 min.
- Suurusta kermaan sekoitetuilla jauhoilla, keitä aivan hiljaa 3 minuuttia.
- Tarkista mausteet, siivilöi keitto ja lisää haluamasi määrä hummerin lihaa.