2 Keitettyä hummeria
100g Raastettua gruyérejuustoa tai parmesaania
Bechamel kastike:
1 iso salottisipuli
3rkl voita
1rkl vehnäjauhoja
3rkl valkoviiniä (loraus)
2,5dl kuumaa hummeri- tai kalalientä
1 dl kuohukermaa
1 tl dijonsinappia
¼ tl cayennenpippuria
1 rkl konjakkia
3 rkl silputtua lehtipersiljaa
sormisuolaa, mustapippuria
- Halkaise hummerit tukevalla veitsellä ensin keskeltä kohti pyrstöä. Käännä hummeri ympäri ja halkaise pääpuoli. Poista silmien takana olevat pussit. Poista suoli pyrstöstä.
-
Irrota sakset ja jalat. Murra sakset muutamasta kohdasta lihaa rikkomatta ja vedä liha ulos saksista. Nosta pyrstöliha kuoresta ja paloittele se.
-
Tee kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota voissa kunnes on pehmeää ja läpikuultavaa. Lisää valkoviini ja paista kunnes neste on haihtunut.
-
Lisää jauhot ja jatka paistamista hetken.
-
Lisää kuuma liemi ohuena nauhana, sekoita taukoamatta. Anna hautua matalalla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää kerma ja hauduta.
-
Mausta dijonsinapilla, cayennenpippurilla ja konjakilla. Lisää lehtipersilja ja pippuri. Sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta ja hummeripalat. Mausta suolalla jos tarvitsee.
-
Lusikoi seos hummerinkuoriin. Ripottele päälle loput juustoraasteesta. Gratinoi uunin ylätasolla noin 5 minuuttia tai kunnes kastike saa hieman väriä.
-
Tarjoile vihersalaatin kanssa.