500 g vihreää parsaa
25 g pinjansiemeniä (½ dl)
50 g parmesaanijuustoa
1 dl tilliä hienonnettuna
1 dl ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
- Pese parsat ja napsauta tyvestä muutaman sentin pala pois. Viipaloi parsatangot parsankuorijalla tai juustohöylällä pitkittäissuunnassa ohuiksi siivuiksi.
- Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä.
- Leikkaa parmesaanista lastuja. Hienonna tilli ja ruohosipuli.
- Sekoita kulhossa oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja pippuri. Lisää parsasiivut, tilli ja ruohosipuli ja pyöräytä hellästi ympäri.
- Nostele parsasalaatti lautasille ja ripottele päälle paahdettuja pinjansiemeniä ja parmesaanilastuja.
Resepti on Jonna Vormalan salaattikirjasta Jäävuoren huippu. Kuva: Suvi Kesäläinen