1 Mouhijärven Herkkujuustolan Metsuri-juusto
1 maalaisleipä
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1 pkt ilmakuivattua kinkkua
4 tuoretta viikunaa
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota juusto pois kääreestä, mutta jätä puukuori paikalleen.
- Laita juusto uunivuokaan ja leikkaa pintaan ristiin kaksi viiltoa ja avaat kuorta hieman.
- Laita vuoka uunin keskitasolle noin 12-16 minuutiksi. Ota juusto uunista ja poista kuori päältä.
- Leikkaa maalaisleivästä ohuita viipaleita. Paahda leivät uunissa tai pannulla rapeiksi.
- Hiero leivän pintaan valkosipulia ja oliiviöljyä.
- Leikkaa viikunat lohkoiksi.
- Valuvaa juustoa dipataan valkosipulikrutongeilla ja nautitaan ilmakuivatun kinkun ja tuoreiden viikunoiden kanssa