Reseptit

Helppo ramenkeitto

  • 2 hengelle
  • n. 20 min

Maukkaan ramenin pohja syntyy parissa minuutissa, kun kasvikset ovat pannuvalmiita. Kuullota, lisää liemi ja nuudelit. Vielä pari tilkkaa maustekastikkeita ja annokset voi jo koota kulhoihin.

1 valkosipulinkynsi
2 tl raastettua inkivääriä
1 rkl rypsiöljyä
1 rs Asparagus & Broccoli -kasvissekoitusta
6 dl kana- tai lihalientä
100 g ramen-nuudeleita
2 rkl soijakastiketta
2 rkl miriniä

Lisäksi:
1 kananmuna
150 g kypsää porsaanfileetä
1 rkl seesaminsiemeniä
3–4 korianterinoksaa

  1. Keitä kananmuna löysähköksi, 3–4 minuuttia.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuullota valkosipulia ja inkivääriä öljyssä kattilassa pari minuuttia. Lisää kasvikset ja paista vielä muutama minuutti.
  3. Kaada liemi kasvisten joukkoon. Anna kiehahtaa. Lisää nuudelit ja keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Mausta soijalla ja mirinillä.
  4. Viipaloi porsaanfilee. Kuori ja halkaise kananmuna. Jaa keitto kulhoihin ja viimeistele kananmunanpuolikkailla, lihalla, siemenillä ja korianterilla.