Reseptit

Halstrattua lohta, fenkolilla maustettuja perunoita ja villiyrttipestoa

  • 4 hengelle
  • n. 40 min

Kesän alku on loistavaa aikaa hyödyntää Suomen luonnon villeinä kasvavia yrttejä. Muista poimiessasi, että tunnistat varmasti yrtit, jotka keräät. Voit halutessasi käyttää pestossa myös perinteisiä yrttejä ja esimerkiksi naattivihannesten naatit ja pinaatti sopivat mainiosti peston pohjaksi.

Lohi

600g lohifilettä, ruodottomana

1 rkl suolaa

1 rkl sokeria

1 sitruuna

5 oksaa tilliä

Perunat

600 g perunoita keitettynä (sikli)

0,5 dl voisulaa

1 rkl sormisuolaa

1 rkl fenkolinsiemeniä

tilliä

Villiyrttipesto

5 dl villiyrttejä (nuoria nokkosen lehtiä, käenkaalia, vuohenputkea, kuusenkerkkää, litulaukkaa)

1 dl mietoa oliiviöljyä

1 dl parmesaanijuustoa raastettuna

Suolaa ja mustapippuria

Lohi

Sekoita sokeri ja suola. Hiero seos lohen pintaan ja anna tekeytyä 30 minuuttia. Laita lohifilee halsteriin ja pinnalle tillinoksia ja pesty, siivutettu sitruuna. Grillaa miedolla lämmöllä liha puolelta 4–5 minuuttia ja nahka puolelta toiset 5 minuuttia. Anna tekeytyä hetki ennen tarjoilua.

Perunat

Paahda fenkolinsiemeniä pannulla, kunnes ne ovat paahtuneita. Rouhi siemenet suolan kanssa pienem mäksi. Pyöräytä perunat, voi ja mausteet kulhossa ja laita folio pussiin. Kypsennä perunoita hiilloksen päällä 20–30 minuuttia. Mausta vielä tarvittaessa suolalla ja hienonnetulla tillillä ja lisää hieman voisulaa perunoille.

Villiyrttipesto

Pese villiyrtit huolella (Huom!kerää vain yrttejä, jotka tunnistat varmasti. Kuusenkerkkien keräämiseen tarvitset maanomistajanluvan). Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Mausta ja tarvittaessa lisää hieman öljyä, jos haluat löysemmän kastikkeen.

Tilaa reseptin raaka-aineet verkkokaupastamme