Reseptit

Halstrattua Inarin siikaa

  • 4 hengelle

Lisäksi marinoitua sipulia, paistettua punajuurta ja lakkavinegrettiä.

4 siikafileetä

Marinoitu sipuli:
2–3 pientä sipulia
3–4 rkl omenaviinietikkaa
3 rkl sokeria
Suolaa ja pippuria

Paistettu punajuuri:
4 keskikokoista punajuurta
2 rkl voita
2 rkl hunajaa
5 oksaa lehtipersiljaa
Suolaa ja mustapippuria

Lakkavinegretti:
2 dl öljyä
3 rkl omenaviinietikkaa
2 tl sokeria tai lakkahilloa
1 rkl lakkoja
Suolaa maun mukaan

Poista siian keskiruodot ruotopihdeillä. Leikkaa huonot osat pois. Leikkaa fileet kahteen osaan. Kuumenna paistinpannu tulikuumaksi, ripottele pannulle suolaa ja halstraa siiat molemmin puolin suolatulla pannulla.

Kuori ja puolita sipulit. Sekoita kaikki ainekset ja anna marinoitua vähintään muutama tunti, mieluiten yön yli.

Kuori ja kuutio punajuuri noin 2 cm kuutioiksi. Keitä kuutiota vedessä n. 5–10 min kunnes ne ovat miltei kypsiä. Siivilöi vesi. Paista punajuuria noin 5 minuuttia pannulla voissa ja hunajassa. Lisää lopuksi hienonnettu lehtipersilja.

Sekoita lakkavinegretin ainekset keskenään ja anna tekeytyä hetki.
Kokoa annos. Koristele annos erikoissalaateilla, ripottele päälle lakkavingrettiä

Vinkki: Voit myös jäähdyttää punajuuret ja halstratut siiat ja tarjota kylminä esim. joulupöydässä.