Reseptit

Grillimajoneesit

Hyvissä grillijuhlissa ei ole koskaan liikaa lisukkeita. Asettele kastikkeet, dipit ja majoneesit kulhoihin ja anna vieraiden valita suosikkinsa

Sinappimajoneesi:

2 dl Hellmann’s majoneesia
2 rkl Turun sinappia
1 rkl juoksevaa hunajaa
1-2 rkl sitruunan mehua
ripaus suolaa.

Valkosipulimajoneesi:

2 dl Hellmann’s majoneesia
2 kpl valkosipulinkynttä raastettuna /hienonnettuna
ripaus suolaa

Sitruunamajoneesi

2 dl Hellmann’s majoneesia
1 sitruuna
ripaus suolaa ja sokeria

Chili-limemajoneesi

2 dl Hellmann’s majoneesia
1 limen mehu
1-2 tl sambal oelek tahnaa

Harissamajoneesi:

2 dl Hellmann’s Majoneesia
1 valkosipulin kynsi
2-3 tl harissatahnaa

Yrttimajoneesi:

2 dl Hellmann’s majoneesia
½ dl hienonnettuja basilikanlehtiä
½ dl hienonnettua lehtipersiljaa
½ sitruunan mehu
1 valkosipulin kynsi
suola

Sinappinen ribsmajoneesi:

2 dl Turun sinappia
1 ½ dl tummaa siirappia
ripaus suolaa

Sinappimajoneesi:

Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa tarjoiluun.

Valkosipulimajoneesi:

Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa tarjoiluun.

Sitruunamajoneesi:

  1. Pese sitruuna huolellisesti (käytä mieluiten luomusitruunaa).
  2. Raasta kuoren keltainen osa erittäin hienoksi. Purista mehu talteen.
  3. Sekoita ainekset keskenään. Lisää sitruunanmehua vähitellen.
  4. Mausta suolalla ja sokerilla. Anna maustua jääkaapissa tarjoiluun.

Chili-limemajoneesi:

Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa tarjoiluun. Säätele kastikkeen tulisuutta oman maun mukaan.

Harissamajoneesi

  1. Purista /murskaa valkosipuli majoneesin joukkoon. Sekoita harissatahnaa joukkoon, tarkista tulisuus. Anna maustua jääkaapissa tarjoiluun.

Yrttimajoneesi

  1. Hienonna yrtit ja valkosipulinkynsi, sekoita majoneesin joukkoon. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla. Anna maustua jääkaapissa tarjoiluun.

Sinappinen Ribskastike

  1. Sekoita ainekset keskenään. Sopivat täydellisesti ribsien kanssa.