Reseptit

Grillatut pekoniperunat

  • 4 hengelle
  • n. 20 min

170 g (1 pkt) pekonia
1 kpl valkosipulinkynsi
600 g (12 kpl) keitettyä varhaisperunaa
4 kpl retiisiä
1 kpl kesäsipuli varsineen
1/4 tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
1 dl raastettua parmesaania
3 rkl hienonnettua ruohosipulia tai lehtipersiljaa
1 dl valkosipulimajoneesia

  1. Kuutioi pekoni. Kuori valkosipuli. Litistä perunoita kevyesti siten, että niiden rakenne menee rikki.
  2. Paista pekoni kypsäksi keskilämmöllä muurikassa tai pannulla. Siirrä pekonit hetkeksi sivuun. Älä poista pannuun irronnutta rasvaa. Laita valkosipulinkynsi ja perunat pannulle. Paista perunoihin kaunis väri ja rapea pinta. Lisää tarvittaessa hieman öljyä.
  3. Jaa perunat lautasille tai laita tarjoiluvadille. Viipaloi retiisit ja kesäsipuli. Ripottele ne perunoiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele pekonilla, parmesaaniraasteella ja yrtillä. Tarjoa valkosipulimajoneesin kanssa.