Reseptit

Grillattua rotukarjan ulkofileetä tataki ja itse tehtyä ponzu-kastiketta

  • 4 hengelle

Rotukarjatataki on loistava annos tarjoiltavaksi alkuruokana tai osana isompaa kokonaisuutta. Voit esivalmistella kaiken hyvissä ajoin.

Ulkofilee

400 g rotukarjan ulkofileetä, puhdistettuna

Maldon-suolaa

Mustapippuria

Kastike

1 sitruunan mehu

1 limen mehu

1 rkl mirin-kastiketta

1 rkl riisiviinietikkaa

1 dl vähäsuolaista soijakastiketta

1 rkl hienonnettua tuoretta chiliä

1 rkl rypsiöljyä

 

Ulkofilee

  1. Leikkaa filee kahtia pituussuunnassa ja hiero pintaan runsaasti suolaa ja mustapippuria.
  2. Grillaa fileetä erittäin kuumassa grillissä noin minuutti molemmin puolin. Ota liha pois ja anna jäähtyä jääkaapissa noin tunnin.
  3. Leikkaa erittäin ohuiksi siivuiksi.

Kastike

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua puoli tuntia jääkaapissa.
  2. Lusikoi runsaasti kastiketta lihojen
    päälle.
  3. Koristele halutessasi kevätsipulilla.

Tarjoile lihan kanssa pestyjä ja puolitettuja retiisejä ja grillattua vihreää broccolinia.

Tilaa reseptin raaka-aineet verkkokaupastamme