Reseptit

Grillattua nieriää, chimichurria ja kasviksia

  • 4 hengelle

800 g nieriäfileetä
1 pkt sydänsalaattia
1 pkt kevätsipulia

Chimichurri
½ puntti korianteria
½ puntti lehtipersiljaa
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
3 rkl fariinisokeria
1 ½ dl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
suolaa

1. Valmista chimichurri. Kuori valkosipulit ja hienonna chili. Laita pilkotut ainekset sekä yrtit, fariinisokeri, punaviinietikka ja oliiviöljy tehosekoittimeen. Aja sileäksi.
2. Leikkaa nieriä neljään annospalaan. Grillaa tai paista kalat kypsiksi. Aloita paistaminen nahkapuolelta, jotta saat fileestä rapean.
3. Halkaise sydänsalaatti ja poista kevätsipulista kanta. Grillaa myös sydänsalaatti ja kevätsipuli tai paahda uunissa grillivastuksilla. Mausta suolalla. Tarjoile heti.