1 tomahawk-naudankyljys n. 1,3 kg
sormisuolaa, mustapippuria
oliiviöljyä
Maustevoi:
100 g huoneenlämpöistä voita
1 sitruunan kuori
3 valkosipulinkynttä raastettuna tai puristettuna
½ dl silputtua basilikaa
½ dl silputtua lehtipersiljaa
suolaa, pippuria
- Sivele kyljys oliiviöljyllä ja grillaa kuumalla grillillä n. 3 minuuttia per puoli. Alenna lämpötila ja anna paahtua kunnes sisälämpötila on 62–64 astetta (käytä paistomittaria). Tomahawk on tarkoitus kypsentää kunnolla mediumiksi.
- Siirrä sivuun, mausta sormisuolalla ja pippurilla. Anna vetäytyä leikkuulaudalla hetki ennen tarjoilua.
- Tomahawk-kyljyksen voi myös paistaa pannulla ja siirtää 150-asteiseen uuniin. Käytä paistomittaria jotta saat täydellisen kypsyysasteen.
Maustevoi:
- Sekoita haarukalla huoneenlämpöinen voi, sitruunankuori, puristettu valkosipuli, suola ja pippuri tasaiseksi massaksi.
- Painele voiseos voipaperille, yritä muotoilla tanko. Rullaa voi tiiviiksi tangoksi. Säilytä pakastimessa.