Reseptit

Grillattu lohi, kreikkalainen kyläsalaatti ja tzatziki

1 kg lohifileetä
1 punainen paprika
2 keskikokoista kurkkua
1 punasipuli
n. 150 g fetajuustoa
1 prk kalamataoliiveja
250 g kirsikkatomaatteja
200 g turkkilaista jugurttia
1 puntti/ruukku minttua
1 valkosipulin kynsi
Oreganoa (kuiva)
Sokeria
Oliiviöljyä
Valkoviinietikkaa
Suolaa

1. Leikkaa paprika, kurkku (1kpl), kirsikkatomaatit ja punasipuli salaattiin sopivan kokoiseksi. Mausta oliiviöljyllä, valkoviinietikalla ja suolalla. Murskaa lopuksi feta päälle.
2. Raasta toinen kurkku ja purista ylimääräinen neste pois. Hienonna valkosipuli ja minttu. Sekoita jugurtin sekaan ja mausta suolalla ja sokerilla.
3. Mausta lohifilee suolalla ja valele pintaan oliiviöljyä. Grillaa nahkapuoleen kaunis väri ja kypsennä loppuun uunissa. 175 astetta noin 15 minuuttia.