Reseptit

Grillattu kirjolohi, peruna-munamuussi ja kermaviilikastike

800 g kirjolohifileetä
800 g perunoita
8 kpl kananmunia
1 puntti/ruukku ruohosipulia
2 punttia/ruukkua tilliä
500 g voita
200 g kermaviiliä
2 rkl sinappia
½ sitruuna
Suolaa
Sokeria
Oliiviöljyä

1. Lämmitä voi koko ajan sekoittaen niin, että pohjalla alkaa muodostua ruskeaa väriä. Siirrä kylmään astiaan (metalli).
2. Keitä perunat kypsiksi. Keitä munia 7 minuuttia ja kuori ne. Muussaa kaikki sekaisin. Hienonna yrtit ja lisää ne peruna-munamuussiin (puolet tillistä). Lisää ruskea voi ja suola.
3. Purista sitruunasta mehut. Sekoita kermaviili, tilli, sitruunamehu, sinappi, sokeri ja suola keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa tunnin ajan.
4. Mausta kirjolohifilee suolalla ja valele pintaan oliiviöljyä. Grillaa kaunis väri ja kypsytä loppuun uunissa. 175 astetta noin 10-12 minuuttia.