Reseptit

Grillattu kirjolohi, peruna-munamuussi ja kermaviilikastike

800 g kirjolohifileetä
800 g perunoita
8 kpl kananmunia
1 puntti/ruukku ruohosipulia
2 punttia/ruukkua tilliä
300 g voita
200 g kermaviiliä
2 rkl sinappia
½ sitruuna
Suolaa
Sokeria
Oliiviöljyä

1. Lämmitä voi koko ajan sekoittaen niin, että pohjalla alkaa muodostua ruskeaa väriä. Siirrä kylmään astiaan (metalli) jäähtymään hetkeksi.
2. Keitä kuoritut perunat kypsiksi. Keitä munia 7 minuuttia ja kuori ne. Muussaa kaikki sekaisin. Hienonna yrtit ja lisää ne peruna-munamuussiin (puolet tillistä). Lisää ruskea voi ja suola.
3. Purista sitruunasta mehu. Sekoita kermaviili, tilli, sitruunamehu, sinappi, sokeri ja suola keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa tunnin ajan.
4. Mausta kirjolohifilee suolalla ja valele pintaan oliiviöljyä. Grillaa kalaan kaunis väri ja kypsennä loppuun uunissa. 175 astetta noin 10-12 minuuttia.