Reseptit

Grillattu halloumi-vesimelonisalaatti

  • 4 hengelle
  • n. 30 min

Leikkaa makea meloni kolmioiksi, grillaa pikaisesti ja tarjoa pihvin tapaan halloumin ja leipäkrutonkien kaverina. Viimeistele pähkinöillä ja mintulla.

800 g vesimelonia
400 g (2 pkt) halloumia
4 kpl viipaletta maalaisleipää
2 kpl kesäsipulia varsineen
1 kpl valkosipulinkynsi
1 kpl chili
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl pieniä kapriksia
1 ruukku minttua
4 rkl pähkinöitä (esim. pekaani-)
2 rkl valkoista balsamicoa

  1. Poista vesimelonin kuori ja leikkaa hedelmä kolmioiksi. Viipaloi halloumi. Paista melonikolmioita ja halloumiviipaleita kuumassa grillissä reilu minuutti molemmin puolin.
  2. Revi leipäviipaleet paloiksi. Paista rapeaksi grillin parilatasolla tai kuivalla, kuumalla pannulla.
  3. Viipaloi kesäsipulit varsineen. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna chili. Kuullota valkosipulia ja chiliä hetki öljyssä pannulla tai grillin parilatasolla. Lisää kaprikset. Jatka paistamista noin minuutti.
  4. Irrota mintunlehdet oksista. Jaa vesimeloni lautasille. Lisää halloumi, leipäpalat, kapris-valkosipuli-chiliseos ja minttu. Viimeistele kesäsipulilla, pähkinöillä, balsamicolla ja halutessasi tilkalla oliiviöljyä.