1,5 kg sinisimpukoita
2 rkl voita
3 valkosipulinkynttä
3 rkl vihreää currytahnaa
2 cm inkivääriä
1–2 limen mehu
4 dl kookosmaitoa
1 kourallinen korianteria (voi vaihtaa persiljaan)
suolaa, pippuria, ripaus muscovadosokeria
- Puhdista simpukat ja raaputa veitsellä kuorista irtoava aines. Kopauta jo avautuneet simpukat pöytään. Ota talteen vain sulkeutuvat simpukat ja heitä avoimeksi jäävät pois.
- Sulata voi laakeassa paistokasarissa/padassa, lisää raastetut valkosipulinkynnet, inkivääri ja chilitahna. Kuullota n. 5-10 minuuttia matalalla lämmöllä. Lisää kookosmaito ja kiehauta. Mausta ripauksella muscovadosokeria, limellä, suolalla ja pippurilla.
- Kaada kaikki simpukat kasariin. Keitä kannella suljetussa kasarissa voimakkaasti n. 5–10 minuuttia ja ravistele kasaria välillä.
- Kun simpukat ovat avautuneet, ruoka on valmista.
- Lisää joukkoon korianterisilppu.