500 g flat iron -steak
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Glaseeraus
1 valkosipulinkynsi
1 rkl voita
1 dl bourbon-viskiä
11/2 dl vaahterasiirappia
½ – 1 tl Sriracha-chilikastiketta
1 rosmariininoksa
1 tl sormisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
Cheddar-grilliperunat:
12 keitettyä uuden sadon perunaa
2 kevätsipulia
1 tl savupaprikajauhetta
sormisuolaa, muutama kierros mustapippuria myllystä
3 rkl oliiviöljyä
2 dl raastettua vintage-cheddaria
Iron Steak:
- Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistusta. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tee glaseeraus. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita se kattilaan voin kanssa. Kuullota kypsäksi. Lisää muut aineet. Kiehauta seos. Anna porista miedohkolla lämmöllä n. 10 minuuttia tai kunnes seos hieman paksuuntuu.
- Grillaa lihaa korkealla lämmöllä n. 3–5 min. ajan per puoli. Parhaimman tuloksen saat käyttämällä paistolämpömittaria. Työnnä se lihan paksuimpaan kohtaan. Kun mittari osoittaa 58 astetta, liha on medium.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä pintaan glaseeraus. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Cheddar-grilliperunat:
- Puolita tai kuutioi kylmät perunat. Laita ne neljän foliopalan päälle. Mausta paprikalla, suolalla ja pippurilla.
- Viipaloi kevätsipulit ja ripottele perunoille. Valuta oliiviöljyä. Viimeistele juustolla.
- Nipistä foliot kiinni. Paista noin 15 minuuttia grillissä tai 250-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.