400g jauhelihaa
100 g fetajuustoa
½ tl suolaa
mustapippuria
kananmuna
1 valkosipulinkynsi
Tomaattiriisi:
riisiä
3 tomaattia
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 sipulia
1 valkosipulinkynsi
10 kalamataoliiveja
1 sitruuna
suolaa, mustapippuria, ripaus sokeria
½ dl oliiviöljyä
1 ruukku basilikaa
- Sekoita jauheliha, suola, mustapippuri, kanamuna ja hienonnettu valkosipulinkynsi tasaiseksi massaksi.
- Lisää murustettu fetajuusto, sekoita ja muotoile sopivan kokoisia lihapullia.
- Paista lihapullat kypsiksi voissa tai 200 asteisessa uunissa n. 10-12 minuuttia.
- Keitä riisi ohjeiden mukaan.
- Halkaise kirsikkatomaatit, kuutioi isot tomaatit. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Suikaloi basilikan lehdet ja oliivit. Sekoita oliiviöljyn kanssa.
- Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
- Annostele jokaisen riisiannoksen päälle tomaattikastiketta ja tarjoile fetalihapullien ja sitruunalohkojen kanssa.