3 dl kypsiä kikherneitä
2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
½ dl persiljaa
½ dl tuoretta minttua
1 rkl vehnäjauhoja
½–1 tl suolaa
2 rkl vettä
ripaus cayennenpippuria
1 tl kuminaa
¼ tl kanelia
1 dl seesaminsiemeniä (paneeraukseen)
öljyä paistamiseen
- Silppua sipuli, valkosipuli ja yrtit. Huuhtele kikherneet.
- Aja kaikki ainekset seesaminsiemeniä lukuunottamatta karkeaksi massaksi monitoimikoneessa.
- Aseta kikhernemassa jääkaappiin n. tunniksi.
- Pyöräytä massasta lihapullan kokoisia palloja ja pyörittele seesaminsiemenissä.
- Uppopaista falafeleita öljyssä kunnes niide pinta on rapean kullanruskea. Falafelit voi myös paistaa öljyssä paistinpannussa tai terveellisesti 225-asteisessa uunissa kunnes ne ovat kullanruskeita.
Tarjoile mezelautanen pitaleivän ja esim. tsatsikin kanssa.